Tips om je woning te verkopen

Heb je de beslissing genomen om je woning te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit vlot verloopt en aan een correcte prijs. We hebben daarom enkele tips opgesomd om jou hierbij te helpen.

1. Een correcte waardebepaling

Je wilt je woning graag verkopen aan een correcte prijs. Daarom is je woning laten schatten door een ervaren persoon heel belangrijk. Een te hoge vraagprijs kan er voor zorgen dat je woning te lang te koop blijft staan. Een schatting bij Decimmo ziet er zo uit:

  • Ons team komt uit de streek en kent de huizenmarkt in de regio als geen ander. Hun kennis is van onschatbare waarde om een realistische vraagprijs te bepalen.
  • We brengen alle factoren in rekening: ligging, oppervlakte, straatbreedte, oriëntatie van de zon, afwerking, EPC-score, … enz. Want al deze en nog andere factoren beïnvloeden de waarde van je woning.
  • Wanneer onze makelaar een vraagprijs bepaald heeft, wordt deze voorgelegd aan de eigenaar ter goedkeuring.

 

2. Professionele foto’s

Tegenwoordig start de zoektocht naar een nieuwe woning voor veel mensen online. Hierbij zijn professionele foto’s van groot belang want dat geeft een eerste gevoel van de woning. Ook wij merken dat dit de afgelopen jaren zeer belangrijk geworden is. Kandidaat-kopers willen bij het bekijken van een pand online, meteen een zeer realischtische indruk hebben. Daarom wordt ook vaak gebruik gemaakt van en tool om een virtuele tour te maken van een woning. Bij zo’n virtuele tour kunnen kandidaat-kopers met hun smartphone doorheen de woning wandelen.

 

3. Sociale media

Sociale media is al lang niet meer weg te denken. Mensen hebben wel minstens één kanaal waarop ze actief zijn en sommigen zelf meerdere. Daar mogen wij als vastgoedkantoor niet ontbreken. Wanneer je een woning verkoopt met Decimmo wordt die gezien! Kandidaat-kopers kunnnen via verschillende online en offline kanalen je woning bekijken:

  • Via de website: www.decimmo.be
  • De portaalsites zoals Zimmo
  • Etalage van onze kantoren
  • Facebook en Instagram
  • Lokale krantjes

Op korte tijd wordt jouw woning gezien aan een grote groep kandidaat-kopers. We kunnen dan ook garanderen dat jouw woning snel en professioneel verkocht wordt.

 

4. Bezichtigingen

Bereid je woning voor op bezichtigingen. Het is voor kandidaat-kopers soms niet eenvoudig om meubelen of een bestaande inrichting weg te denken. Probeer daarom je woning zo ‘clean’ mogelijk te maken. Zorg voor orde, rust, veel licht en een frisse geur. Maar denk ook aan de details: verwijder handdoeken, sluit het deksel van de toiletten, berg zoveel mogelijk op, …

 

Graag meer advies? Kom langs en leer ons kennen!
Maak een afspraak via info@decimmo.be