Renteloos lenen voor renovatieprojecten

Vanaf 1 september 2022 zal je kunnen renteloos lenen tot 60.000 euro om te renoveren dankzij de Mijn VerbouwLening. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Ze hopen hiermee de woningkwaliteit en de energieprestaties van woningen te verbeteren. Tegen 2050 moeten 3,5 miljoen Vlaamse woningen grond gerenoveerd of gesloopt worden.

Te veel Vlaamse woningen zijn sterk verouderd en scoren slecht op energetisch vlak. Om het comfort van bewoners te garanderen zijn energiebesparende maatregelen nodig. Maar de kostprijs van dergelijke renovaties ligt voor veel huiseigenaars te hoog.

Voor wie?

De Mijn VerbouwLening wordt toegekend op basis van inkomen, net als de Mijn VerbouwPremie.

Voor een alleenstaande komt dat neer op een maximaal inkomenvan 46.170 euro. Voor een alleenstaande met 1 persoon ten laste of een koppel zonder persoon ten laste komt dat neer op 65.960 euro. Per persoon extra wordt het bedrag verhoogd.

Het bedrag gaat van 15.000 tot 60.000 euro voor een maximale looptijd van 25 jaar.
Alle voorwaarden lees je hier.

Welke werken kan je hiermee uitvoeren?

De Mijn VerbouwLening kan je aanvragen voor de investering van energiebesparende maatregelen. Het gaat van dakrenovatie tot de renovatie van vloeren en funderingen.
Voor alle werken gelden maximumbedragen.

Opgelet: je kan deze renteloze lening aanvragen tot eind 2026!
Vanaf 1 januari 2023 zal ook iedereen die een woning koopt met EPC-label E of F enkel het renteloos renovatiekrediet kunnen aanvragen en niet de Mijn VerbouwLening.