De Costa Tropical is een gebied in het zuiden van Spanje , gelegen tussen de Costa del sol en de Costa de Almer├şa.

 

De Costa Tropical heeft haar naam niet gestolen. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt (mango, banaan, avocado, papaja, ÔÇŽ)┬á De aanwezigheid van zuidelijke vruchten is te danken aan het uiterst milde klimaat dat er gedurende het gehele jaar heerst.

 

De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt bijna 20┬░C en de zon schijnt hier meer dan 3000 uren per jaar. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan, en beschutting door omliggende bergketens.

Hoe gaan we te werk?

Er zijn verschillende dorpen met een interessante geschiedenis, monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking. Ver weg van het massatoerisme blijven deze CostaÔÇÖs een ware vondst waar men heerlijk kan genieten van de rust en de natuur.

 

De Costa Tropical telt slechts 4 kustplaatsen, elk met zijn eigen charme: Motril,┬áSalobre├▒a,┬áAlmu├▒├ęcar┬áen La herradura.

 

Deze 4 plaatsen zijn te bereiken via een 60 km lange ‘Ruta del Sol y del Vino’, de route van de zon en de wijn.

La Herradura

De eerste plaats in deze Costa is La Herradura, een oud vissersdorp gelegen aan een lieflijke baai die de laatste jaren tot ├ę├ęn van de opmerkelijkste toeristencentra van de Costa Tropical is geworden.

 

La Herradura biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei watersporten. Er is een kleine, gezellige jachthaven waar men zich kan bekwamen in onderwatersporten en waar men kan vertoeven op de heerlijke terrasjes van de restaurants en bars.

Almu├▒├ęcar

In Almu├▒├ęcar kan men in het kasteel van San Miguel en het archeologisch Museum, gevestigd in het grootste van de Zeven Paleizen, de rijke geschiedenis leren kennen of men kan heerlijk flaneren op de zeepromenade met uitzicht op een prachtige zeelandschap.

Salobre├▒a

Salobre├▒a is een dorpje met hagelwitte huizen tegen een rotsachtige achtergrond dat uitloopt in een Arabische vesting. Aan de voet van Salobre├▒a liggen prachtige stranden van elkaar gescheiden door een grote, uit de zee rijzende rots. Na Salobre├▒a komen we in de plaats Almu├▒├ęcar, de grootste kustplaats van de Costa Tropical.

 

Hier hebben de Romeinen en Arabieren een deel van hun erfgoed achtergelaten en is het de oudste plaats van de hele Costa Tropical. In Almu├▒├ęcar kan men in het kasteel van San Miguel en het archeologisch Museum, gevestigd in het grootste van de Zeven Paleizen, de rijke geschiedenis leren kennen of men kan heerlijk flaneren op de zeepromenade met uitzicht op een prachtige zeelandschap.

Motril

Motril, de plaats waar koning Boudewijn een buitenverblijf had, beschikt in de omgeving over een 20 kilometer lange kusstrook waar zeven heel verschillende stranden te vinden zijn met een prachtige zee-promenade en 200.000 m┬▓ grote golfbaan.

Sierra Nevada

Men kent echter ook het andere uiterste van het klimaat en de natuur, namelijk de Sierra Nevada in de Costa Tropical, waar men heerlijk kan ski├źn. De Sierra Nevada begint in Granada bij de hoogst gelegen bergweg van Europa.

 

Het is een populair skioord met uitstekende hotels en andere faciliteiten. Hier kunnen 6 verschillende wintersporten worden beoefend van laat in het najaar tot halverwege de lente. Dit skioord beschikt over 62 kilometer alpineskipistes.

Granada

De hoofdstad van de Costa Tropical is Granada. Deze stad was ooit een symbool van de Arabische en Christelijke cultuur waardoor het een rijke geschiedenis en cultuurhistorische schatten heeft.

 

De wijk Sacromonte herbergt de beroemde grotwoningen en in de wijk Albaic├şn vindt men een wirwar aan winkelgevulde straatjes waar men ├ę├ęn van de mooiste uitzichten op Alhambra en de Sierra Nevada heeft.

 

Alhambra is het meest indrukwekkende monument van Granada, het is een paleizencomplex waarvan men een deel kan bezichtigen.